Balandžio 21 d. verslių mamų iš Lietuvos laukė vėlyvas skrydis į edukacinę konferenciją „Aš – versli mama“ ir dvi intensyvios dienos Stokholme, kurių kiekvieną užbaigė unikali kultūrinė-pažintinė programa: susipažinimo vakarienė lietuvių įkurtame restorane ir kelionė per Stokholmo kultūros naktį. Vos atvykus vakarieniauti jau buvo per vėlu (Stokholme lėktuvas leidžiasi prieš vidurnaktį Lietuvos laiku), o penktadienį keliaujant per karališkąjį miestą, kūno alkis grasino įveikti įspūdžių alkį. Kad taip nenutiktų, Nerija Dzialtuvienė, kompanijos „Zinzino“ nepriklausoma partnerė, pasirūpino į kelionės lauknešėlį verslioms mamoms įdėti kokteilių „BalanceShake“ – jie puikiai saugo nuo peralkimo ir papildys organizmui būtinų maisto medžiagų atsargas.
Pasak verslios kaunietės mamos Nerijos (beje, dukra neseniai tapo jos verslo partnere), šis malonaus braškių skonio kokteilis – puiki pagalba keliaujantiems ar tiesiog dėl įtemptos dienotvarkės reguliariai pavalgyti nespėjantiems žmonėms. Vienoje pakuotėje suberta tiek kokteilio miltelių, kad išgėrus vieną kartą, organizmas tinkamai aprūpiamas reikiamais mineralais, vitaminais, betagliukanais, baltymais, o prie viso to gauna dar ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6. „Minėtosios riebalų rūgštys reikalingos tam, kad mūsų širdis, smegenys, regėjimas ir imuninė sistema normaliai veiktų“, – nesileisdama į gilius medicininius išvedžiojimus, trumpai paaiškina.
Kokteilis keliautojams patogus naudoti tuo, kad yra greitai paruošiamas – vienkartinėmis dozėmis fasuotą kokteilio ruošinį tereikia užpilti vandeniu, kad ištirptų pakuotėje esančios maisto medžiagos. Milteliai nereiklūs: jiems nereikia nei šaldytuvo, nei kitų ypatingų laikymo sąlygų, o gaminant apsieinama be matavimo indų.
„Šiuo kokteiliu puikiai galima pakeisti vieną valgymą ir taip aprūpinti organizmą būtinomis naudingomis medžiagomis. Pagal skonį galima į jį pridėti dribsnių, sėklų, jei yra galimybė pasinaudoti galingesniu plaktuvu – įsiberti ir sutrinti uogas, įpjaustytą bananą. Vietoj vandens galima įsipilti sulčių, karvės ar migdolų pieno. Su vandeniu – liesiausias variantas; gaminant su pienu, bus daugiau kalorijų“, – pataria Nerija.
Iš patirties Nerija sako, kad kokteilis suteikia pakankamai sotumo jausmo: dauguma sako juo pakeičiantys ankstyvus pusryčius, kai skrandžiui dar nieko nesinori, o kartais, jei nėra galimybės pavalgyti, – ir pietus. „Atvykstančioms į Stokholmą verslioms mamoms, kurių dar laukia ir Stokholmo kultūros naktis, šis kokteilis gali puikiai atstoti lengvą vakarienę arba naktipiečius: nebereikia gultis gurgiančiu pilvu arba svajoti apie namuose likusį šaldytuvą“, – juokiasi pati liekna it smilga verslininkė.
Geriausia šį kokteilį išplakti elektriniu plaktuvu, bet esą pakankamai gerai pavyksta išmaišyti ir šaukšteliu. Amžiaus apribojimų vartojimui nėra, o pats kokteilis normauojamas pagal kūno masę, pvz., 60 kg sveriančiam žmogui reikia 30 g kokteilio miltelių. Šis maisto pakaitalas puikiai tinka diabetikams, ypač, jei paruoštas su vandeniu. Žuviai alergiški žmonės, anot Nerijos, taip pat neturėtų baimintis kokteilio sudėtyje esančių žuvų taukų: paprastai alergiją sukelia žuvų baltymai, o čia naudojami tik žuvų riebalai. Per 10 kompanijos veikimo metų esą nebuvo pastebėta, kad produktai sukeltų alergiją.
Simboliška dar ir tai, kad keliaudamos į Stokholmą, verslios mamos vežėsi tikrų tikriausią švedišką produktą, mat Švedijos Geteburgo miestas – jau 10 metų gyvuojančios kompanijos „Zinzino“ gimtinė.